Kurkuma thee

Alle informatie


Een wondermiddel in een kopje. Dat is hoe kurkuma thee door sommigen wordt omschreven.

Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en stamt voort uit de gemberfamilie. 

Het wordt al duizenden jaren gebruikt als kruidenmiddel in de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde.

Op deze pagina komt u alles te weten over deze thee met heilzame werking. 

Daarnaast kunt u hieronder ons assortiment bekijken. Wij wensen u er alvast veel plezier en profijt van!

kurkuma thee

 

Kurkuma thee kopen


De kurkuma thee van CBD-producten.nl is gemaakt van 100% biologische specerijen. Het pérfecte alternatief voor de dagelijkse kop thee. Het zit verpakt in 15 gesloten en ongebleekte zakjes met 2,2 gram inhoud. Vrij van cafeïne, conserveermiddelen en kleurstoffen. De thee van Taka Turmeric zit vol met organische kurkuma en andere waardevolle ingrediënten.

 

Wat doet kurkuma thee?


wat doet kurkuma thee

De kurkuma of geelwortel is afkomstig van de wortelstok van de kurkumaplant. De plant hoort bij de gemberfamilie. De wortels worden gemalen tot geelwortelpoeder, dit heet dan: kurkuma.

Curcumine

Verschillende onderzoeken zeggen dat Kurkuma een positieve werking heeft. Het werkende stofje in kurkuma heet curcumine. Dit is een sterke antioxidant. Het bevordert de spijsvertering, vooral bij de vertering van vetten. Dit kruid is vriendelijk voor de maag. Na het eten geen last meer van een opgeblazen gevoel.

Natuurlijke ondersteuning

Kurkuma is een natuurlijke ondersteuning voor onder andere de lever. Kurkuma thee bevat nog iets anders dan curcumine, namelijk choline. Dit is een stofje die een rol speelt bij het reguleren van vet in het leverorgaan. Choline heeft bij de hoeveelheid die in de kurkuma thee van Taka Tumeric zit een positief effect op ons belangrijkste orgaan. Dit is een hele goede reden om vandaag te beginnen met thee drinken!

Ingrediënten

certificering

100% biologisch gecertificeerd door Soil Association

kurkuma thee ingredient

1000 mg Indiase kurkuma
per theezakje

peperbolletjes

Met geperste peperbolletjes voor een optimale werking

geraspte kokosnoot

Bevat geraspte kokosnoot om de opname van curcumine te verbeteren

composteerbare kurkuma theezakjes

Volledig composteerbare ongebleekte theezakjes, gestikt met biologisch katoenen touw

vegan vega

Geschikt voor zowel
vegetariërs als
veganisten

 

Waarom geen kurkuma thee maken, maar kopen?


kurkuma thee maken of kopen

Er zijn veel recepten op internet te vinden over hoe u het zelf kunt maken. Hieronder leggen we uit waarom u het beter kunt kopen dan zelf maken.  

Het kurkuma thee maken kan slecht uitpakken: het kruid geeft erg snel af. Daarnaast krijgt u er enorm gele vingers van. Ook is het lastig om het kruid uit kleding te krijgen. Voor een goede ervaring en simpele bereiding kunt u het dus beter kopen.

Met slechts verse gember en zwarte peper is het een kruidig drankje. Met de thee van Taka Tumeric heeft u een lekkere drank. Doordat er verschillende waardevolle ingrediënten in de zakjes zitten die de smaak positief beïnvloeden, hebben de zakjes een lekkere en volle smaak.

Veelgestelde vragen


  • Is kurkuma thee gezond?

Ja, kurkuma thee is erg gezond. De stofjes in kurkuma thee hebben een positief effect voor verschillende belangrijke organen. Daarnaast is het erg gezond doordat het een sterke antioxidant is!

  • Hoe gebruik je kurkuma thee?

Onze kurkuma thee komt in theezakjes van Taka Turmeric. Deze zakjes zijn los verpakt zijn hetzelfde in gebruik als normale thee.. Erg eenvoudig dus!

  • Waar kurkuma thee kopen?

Kurkuma thee is bij CBD-producten.nl te koop vanwege de heilzame werking van kurkuma. Bekijk op deze pagina ons assortiment aan kurkuma thee!