PEA kopen?
Alles over palmitoylethanolamide

Waar te koop, hoe te gebruiken en wat is het?


Er is een snelle groei in populariteit voor PEA supplementen.

Palmitoylethanolamide is een lichaamseigen stof. En waarschijnlijk werkt deze pijnstillend en ontstekingsremmend. Het kan een een effect hebben op pijn.

In Nederland is palmitoylethanolamide gewoon te koop als voedingssupplement. Bijvoorbeeld in de tabletten vorm. Het is misschien een nuttige aanvulling bij de behandeling van pijn, zo zegt ook de Consumentenbond.

De stof komt voort uit lichaamscellen. We hebben ze zelf dus ook! Deze lichaamseigen vetzuuramide komt voor bij zowel mens als dier.

Op deze pagina vindt u het complete aanbod van PEA capsules. Daarnaast vertelt CBD-producten.nl u alles over:

PEA

PEA capsules kopen: ons assortiment


Hieronder ziet u ons assortiment aan PEA tabletten. Wanneer u wilt bestellen geldt vandaag vóór 15.30 uur besteld, vandaag verzonden. De PEA van Golden Naturals is een kleine pot van 30 capsules. De palmitoylethanolamide van Mattisson is een grotere pot, van 90 capsules. Klik op één van de potten capsules om deze te bestellen.

Een keurmerk – of toch niet zo belangrijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende webwinkels waar u PEA kunt kopen. Bij de meeste online winkels is de prijs verschillend. Ook wordt er gesproken van een keurmerk. Hoe zit dat nou? Waarom is het keurmerk er en wat is het verschil – zowel in product als in prijs?

Keurmerken zijn er om de kwaliteit te garanderen. Daarnaast zijn ze er om de prijs te verhogen. Het is vrij simpel: koop palmitoylethanolamide met een keurmerk en betaal de verhoogde prijs. Maar is er dan niets extra goeds of beters aan de PEA? Nee. Wanneer u het wilt gaat kopen hoeft u niet te letten op een keurmerk. Sowieso koopt u bij CBD-producten.nl enkel de beste kwaliteit. Gegarandeerd!

 

 

Palmitoylethanolamide (PEA) – wat is dat?


wat is palmitoylethanolamide

Palmitoylethanolamide – wat is dat nu eigenlijk voor stof? Het is een lichaamseigen stof. Dat weten we zeker. Het blijkt de natuurlijke pijnstiller te zijn van ons lichaam. Hou zou een belangrijke rol spelen bij pijnen en ontstekingen, welke vaak samengaan. Lees hieronder alles over deze stof. We vertellen u precies wat het is. Zo simpel mogelijk!

 

Hoe het werkt en de rol van dit supplement

De naam van de stof is palmitoylethanolamide. Het is een vetzuuramide. Van nature komt het voor in ons eigen lichaam. Daarnaast kan het ook voorkomen in planten en andere organismen. De koolstofatomen in PEA zijn in een simpele structuur verbonden met elkaar. Hieraan kunnen we zien dat PEA vetoplosbaar is.

Wanneer ons lichaam een schadelijke prikkel ontvangt, maken we automatisch palmitoylethanolamide aan. Een schadelijke prikkel kan van alles zijn. Denk aan beschadigingen in de cellen of ons weefsel door een tekort aan zuurstof. Daarnaast kan het ook automatisch worden aangemaakt bij beschadigingen van weefsel door bijvoorbeeld een auto-ongeluk.

Ook bijvoorbeeld planten maken meer van deze stof aan tijdens droogte. Dit zorgt ervoor dat de plantcellen worden beschermd, gerepareerd en hersteld. Ook voedsel bevat kleine beetjes palmitoylethanolamide.

In alle van bovenstaande gevallen speelt PEA een belangrijke rol. Het is een molecuul welke beschermd en repareert. Hiervan is het resultaat dat het het zelfherstellend vermogen van ons lichaam flink wordt ondersteunt. PEA kan een pijnstillend effect hebben. Het staat bekend om zijn de pijnstillende werking.

 

Kleine terugblik naar de jaren ’50

Meer dan 50 jaar geleden is gebleken dat eigeel extract een ontstekingsremmende werking heeft. Een paar jaar later werd ontdekt dat eigeel deze eigenschap te danken heeft aan de stof PEA.

Dit was een goede reden om verder te onderzoeken. Dat is dan ook gedaan. De structuur van de stof werd in 1957 volledig gevonden. Toen werd pas duidelijk dat deze stof ook in andere voedingsmiddelen zat. De werking van PEA is sindsdien ondersteund door meer dan 300 wetenschappelijke artikelen.

 

Algemene informatie

Bekijk hieronder de algemene informatie. Zo zet CBD-producten.nl voor u het bewaaradvies, de gebruiksvoorschriften en de ingrediënten op een rij.

Bewaaradvies

Het product dient buiten invloed van direct zonlicht, droog en bij kamertemperatuur bewaard te worden.

Niet te gebruiken bij

Bekendheid met overgevoeligheid voor palmitoylethanolamide

Waarschuwing

Raadpleeg uw gezondheidsprofessional, arts of apotheker bij zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of onduidelijkheden. Dit product is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ingrediënten

Palmitoylethanolamide, hydroxypropylmethyl cellulose (vegetarische capsule).

Vrij van:

Conserveermiddelen, gist, kunstmatige geurstoffen en kunstmatige kleurstoffen. Ook vrij van kunstmatige smaakstoffen, lactose, soja en suiker.

 

 

Hoe PEA capsules gebruiken?


pea capsules gebruiken

Over het gebruik van PEA capsules geven wij graag een advies. Dit is de gebruiksaanwijzing over hoe je het kunt gebruiken. 

Hoeveel innemen – en wanneer?

Gedurende de eerste twee maanden 3x daags 1 capsule bij een maaltijd met water innemen. De dagdosering kan, als men dat makkelijker vindt, ook in 1 keer worden ingenomen. Dan wel bij voorkeur in de ochtend 3 capsules. Indien gewenst kan later worden overgegaan naar een onderhoudsdosering van 2 capsules per dag.

Vanaf 4 maanden kunt u overwegen om door te gaan met de inname. U blijft dan 2 maal daags PEA gebruiken. Ook kunt u ervoor kiezen om de inname terug te brengen tot 1 maal daags 1 capsule. Tenslotte kunt u er ook voor kiezen om er dan mee te stoppen.

 

Hoe de inname in zijn werk gaat

De PEA doorslikken is eenvoudig. Het zit verpakt in een vegetarische capsule. Inname door de palmitoylethanolamide onder de tong te leggen kan beter zijn. Een groot voordeel is dat de werkzame stof direct in het slijmvlies komt. Daarnaast wordt het niet afgebroken door de maagwand of de maagsappen.

PEA kan dus gewoon als een capsule worden geslikt. Net zoals de CBD capsules. Ook kunt u ervoor kiezen om het onder te tong in te nemen. Hiervoor moet de capsule dan wel worden geopend. Wees hier voorzichtig mee! Het is het makkelijkste om de inhoud van de capsule vervolgens op een lepel te gieten. Zo kan het gemakkelijk onder de tong worden gelegd. Hierna kunt u het laten wegsmelten. Dit doet u zonder de palmitoylethanolamide in te slikken. Goed om te vermelden is: het kan een paar minuten duren. Daarna zal de PEA onder uw tong uit zijn verdwenen.

 

Aanbeveling

Een goed begin is het halve werk. Daarom raden wij u aan altijd eerst te kijken naar een goede basis. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld onze PEA te combineren met Vitamine C 1000 of bijvoorbeeld Vitamine D3 druppels. Zo weet u zeker dat u een goede start maakt bij PEA gebruiken.

 

Veelgestelde vragen


  • Wat is palmitoylethanolamide?

Palmitoylethanolamide (PEA) is een supplement en kan een werkend effect hebben op pijn.

  • Hoe PEA gebruiken?

PEA kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bekijk op deze pagina alle mogelijke manieren van PEA gebruiken.

  • Waar is het te koop of te bestellen?

PEA is in veel online winkels te bestellen. Wij zorgen ervoor dat u de beste prijs én kwaliteit krijgt. Bekijk deze pagina voor ons assortiment.