Lion’s Mane

Alles over Lions Mane


De Lion’s Mane ook wel Pruikzam genoemd (Latijnse naam Hericium Erinaceus) is een prachtige paddenstoel om te zien. Hij is vernoemd naar zijn lange witte ruige stekels die lijken op de manen van een leeuw. LionsMane groeit vrijwel uitsluitend hoog in oude beuken bomen. Deze prachtige uitziende paddenstoel wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt vaak aangetroffen in Oost-Aziatische keukens. De Pruikzwam staat bekent om zijn heerlijke milde nootachtige smaak en zijn geneeskrachtige eigenschappen. Lions mane-paddenstoelen zijn ook erg rijk aan vitamines zoals thiamine, riboflavine en niacine. Het is ook een goede bron van essentiële mineralen zoals mangaan, zink en kalium.

lions mane


Lion’s mane kopen?


Lionsmane mushrooms worden veel gebruikt in Aziatische landen zoals Korea, Japan, India en China. Maar ook de vraag in Nederland naar deze paddenstoelen groeit snel omdat het verschillende toepassingen heeft in de voedings, farmaceutische en cosmetische industrie. Lions mane verkopen wij als voedingssupplement, dit verkopen wij in capsules, in poedervorm maar ook in extracten

 

Capsule vorm

Net als de meeste supplementen kun je leeuwenmanenpaddenstoelen in capsule kopen. Wat betekent dat je ze overal mee naartoe kunt nemen en je geen zorgen hoeft te maken over het bereiden ervan. Ze zijn ook gemakkelijk op te bergen en vereisen geen koeling.


Paddenstoelen poeder

Lion’s mane paddenstoelenpoeder wordt vaak gemaakt van gemalen gedroogde leeuwenmanenpaddenstoelen.

Er zijn veel voordelen aan het nemen van leeuwenmanen in poedervorm. Lions-mane paddenstoelen zitten boordevol voedingsstoffen die de cognitieve gezondheid kunnen ondersteunen en het energieniveau kunnen verhogen. Ze zijn ook een rijke bron van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen.

Het nemen van leeuwenmanenextract in poedervorm kan verschillende toepassingen hebben. Je kunt het in je thee, koffie, smoothie, water of over eten strooien, wat je maar wilt.

Voor mensen die geen fan zijn van capsules of pillen, is de gepoederde leeuwenmanenpaddenstoel een prima optie.


Exctract

In tegenstelling tot de poedervorm, wordt het extract gemaakt om door de celwanden van de paddenstoel af te breken Dit proces zorgt voor een betere controle van het eindproduct , wat resulteert in een krachtiger supplement. Bovendien bevat het extract hogere niveaus van bèta-glucanen, één de werkzame stoffen in Lion’s Mane. Zowel leeuwenmanenpoeder als extracten hebben hun voordelen, maar extracten zijn meestal sterker geconcentreerd, dus worden ze meestal lager gedoseerd dan poeders.

Traditioneel gebruik


De eerste schriftelijke vermelding van het gebruik van leeuwenmanen stamt uit de vierde eeuw voor Christus in China, waar het in de klinische praktijk werd gebracht als een “kruidenelixer” om een ​​lang leven en vitaliteit te bevorderen.

De eerste vermelding van leeuwenmanen als ontstekingsremmend middel wordt gevonden in de Chinese kruidentekst Bencao Gangmu; Leeuwenmanen worden echter al sinds de oudheid veel gebruikt voor een aantal andere kwalen. Er zijn ook aanwijzingen dat deze paddenstoel lang geleden in de Japanse volksgeneeskunde is geïntroduceerd.

Historisch gezien was LionsMane paddenstoel gereserveerd voor royalty’s, maar wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn antimicrobiële en immunologische activiteit. In de traditionele Chinese geneeskunde werd het gebruikt als een tonicum ter ondersteuning van de algehele gezondheid en een lang leven. Boeddhistische monniken zouden Lions Mane paddenstoelenpoeder als thee hebben gebruikt om de hersenkracht te vergroten en hun focus tijdens meditatie te verhogen.Voordelen van Lion’s Mane


Lions Mane stimuleert de productie van zenuwgroeifactor (NGF), waardoor het een ideale keuze is voor mensen die lijden aan cognitieve problemen, pijn en neuropathie. NGF helpt de neuronen te behouden die hersencellen zijn die verantwoordelijk zijn voor het verwerken en verzenden van informatie, het helpen bij het leren en het geheugen, dus het is een ideale keuze als je studeert voor een examen, een essay schrijft of voor algemene concentratie en focus op het werk.Verbetert de gezondheid van de hersenen en cognitieve ondersteuning

Lion’s mane-paddenstoelen worden al eeuwenlang in de Chinese traditionele geneeskunde gebruikt vanwege hun krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen.

De moderne wetenschap begint nu te ondersteunen wat oude genezers al lang wisten – dat leeuwenmanenpaddenstoelen inderdaad een diepgaande invloed kunnen hebben op de hersenen en cognitieve gezondheid.

Een van de meest bekende verbindingen die gevonden worden in leeuwenmanenpaddenstoelen is Hericystin, waarvan is aangetoond dat het de productie van zenuwgroeifactor (NGF) bevordert en elke milde cognitieve stoornis verbetert.

Het regelmatig nemen van een medicinale paddenstoel met leeuwenmanen kan de cognitieve functie helpen verbeteren en hersenneuronen beschermen tegen schade.Lion’s Mane kan je humeur verbeteren

LionsMane is een van de meest bekende medicinale paddenstoelen die al eeuwenlang wordt gebruikt in China en andere delen van Azië. Deze paddenstoel heeft veel therapeutische voordelen, waaronder het verlichten van angstsymptomen en het stimuleren van de cognitieve functie en het geheugen.

Het is geen wonder dat deze medicinale paddenstoel steeds populairder wordt in de westerse wereld, omdat mensen op zoek zijn naar alternatieve therapieën om stemmingsstoornissen, geheugenproblemen en ontstekingen te behandelen.

Lionsmane paddenstoelenextract bevat verbindingen zoals ergothioneïne en hericystin waarvan is aangetoond dat ze de cellen beschermen tegen schade door oxidatieve stress, wat kan leiden tot ontstekingen. De Hericystin die in leeuwenmanen wordt gevonden, blijkt ook de cognitieve functie te helpen verbeteren door de zenuwgroeifactor te verbeteren.Lion’s Mane Boost je immuunsysteem

Lions Mane bevat verbindingen die de gezondheid van het immuunsysteem kunnen verbeteren door de productie van immuunregulerende cellen te stimuleren en de groei van pathogene bacteriën te remmen [ 2 ].

Bovendien hebben leeuwenmanenpaddenstoelen ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen ziekten.

Hoewel het leven van een gezonde lvensstijl met veel lichaamsbeweging en een goed dieet waarschijnlijk de grootste factor zijn in een gezond immuunsysteem, kan het nemen van leeuwenmanensupplementen helpen!Lion’s Mane Kan helpen bij de behandeling van depressie

Het regelmatig nemen van leeuwenmanensupplementen kan helpen bij de behandeling van depressie. Lion’s mane-supplementen kunnen de cognitieve functie verbeteren en ontstekingen verminderen, beide factoren die een rol spelen bij depressie.

Bovendien lijken LionsMane supplementen de niveaus van neurotrofe groeifactor (NGF) te verhogen, een eiwit dat de groei en ontwikkeling van zenuwcellen helpt bevorderen.

Hoewel er meer onderzoek nodig is om de werkzaamheid van Lions Mane supplementen voor de behandeling van depressie te bevestigen, is het vroege bewijs veelbelovend. Als u geïnteresseerd bent in het proberen van Lion’s Mane-supplementen, overleg dan eerst met uw arts om er zeker van te zijn dat ze veilig voor u zijn.Vecht tegen chronische en colitis ulcerosa

Van Lion’s Mane-paddenstoelenproducten is aangetoond dat ze helpen bij colitis ulcerosa en de ziekte van Chrohn omdat ze de aanmaak van nieuwe cellen in de darm stimuleren [ 3 ].

De gezondheidsvoordelen van LionsMane suppletie voor de darmgezondheid komen waarschijnlijk van de polysachariden, dit zijn suikermoleculen met een lange keten.

Deze polysachariden kunnen de regeneratie van het darmslijmvlies stimuleren, dat vaak beschadigd raakt bij colitis ulcerosa en de ziekte van Chrohn. Bovendien kan Lions Mane-extract helpen om het immuunsysteem te stimuleren en infecties in de darm te bestrijden.Nootropics


Lion’s mane valt onder het kopje Nootropics. Nootropics zijn producten die worden gebruikt om de cognitieve prestaties te verbeteren. Ze worden ook wel hersensupplementen genoemd omdat ze kunnen helpen bij zaken als focus, aandacht en productiviteit.

De term “nootropics” omvat een breed scala aan producten. Deze omvatten hersenstimulerende medicijnen, kruiden, aminozuren en andere supplementen waarvan wordt gezegd dat ze cognitief versterkende effecten hebben.
Doseringen


Een gebruikelijke portie voor Lion’sMane paddenstoelen is 2-3 capsules. Lions mane paddenstoelen worden over het algemeen als veilig beschouwd en er zijn geen meldingen van ernstige bijwerkingen.

Zoals met elk nieuw supplement dat u misschien gebruikt, is het echter altijd een goed idee om met uw zorgverlener te praten voordat u supplementen met leeuwenmanenpaddenstoelen gaat gebruiken, vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
Veelgestelde vragen


  • Word je high of ga je hallucineren van  Lion’s mane?

Nee, van Lion’s Mane word je niet high en je gaat er zeker niet van hallucineren. Er zijn geen aanwijzingen dat deze paddenstoel psychoactieve effecten heeft. Lionsmane wordt traditioneel gebruikt in de Chinese geneeskunde vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen, zoals het stimuleren van de cognitieve functie en het helpen bij de spijsvertering.

  • Kan je Lion’s Mane elke dag gebruiken?

Ja, je kunt elke dag Lion’s Mane gebruiken . In feite doen veel mensen dat. Lionsmane is een veelgebruikt kruidensupplement dat wordt gebruikt om de cognitieve functie en het geheugen te verbeteren

  • Hoe lang duurt het voordat Lion’s Mane gaat werken?

Het duurt meestal ongeveer twee weken voordat Lion’s Mane begint te werken. Sommige mensen kunnen vrijwel onmiddellijk een lichte toename van cognitieve prestaties en geheugen ervaren, maar de meeste voordelen zullen waarschijnlijk worden waargenomen na twee weken consequent gebruik.

  • Maakt Lion’s Mane je slaperig?

Nee, Lion’s Mane maakt je niet slaperig. Het heeft echter een aantal andere voordelen die kunnen helpen bij het verbeteren van uw slaapkwaliteit . Lionsmane bevat bijvoorbeeld verbindingen die kunnen helpen het zenuwstelsel te ontspannen en een betere slaap te bevorderen.