Propolis

Alles over Propolis


Propolis (ook wel bijenlijm, Russische penicilline en bijenwaszuur genoemd) is al eeuwen bekend. De oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren waren zich bewust van de helende eigenschappen van bijenpropolis en maakten er uitgebreid gebruik van als medicijn.

Pas in de vorige eeuw hebben wetenschappers kunnen bewijzen dat propolis zo actief en belangrijk is als onze voorouders dachten. Onderzoekers hebben meer dan 300 verbindingen geïdentificeerd die in propolis worden gevonden. De meeste van deze componenten zijn in de vorm van polyfenolen, d.w.z. antioxidanten die ziekten bestrijden. Om precies te zijn, bijenpropolis bevat polyfenolen die flavonoïden worden genoemd. Ze worden in planten geproduceerd als een vorm van bescherming, en worden meestal aangetroffen in voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze antioxiderende eigenschappen hebben, zoals fruit, groenten, groene thee en rode wijn.

propolis

Wat is propolis

Propolis is een natuurlijke harsachtige substantie dat wordt aangetroffen in bijenkorven. Bijen smeren propolis aan de binnenkant van de kast, om het bijenvolk, dat kan bestaan uit ongeveer 60.000 bijen, te beschermen. Het is gevaarlijk als één van deze bijen ziek wordt, want ze leven heel dicht op elkaar. Door de kast helemaal dicht te kitten met bijenpropolis beschermen het bijenvolk zichzelf tegen ziektes, infecties, virussen en bacteriën.  De beste bronnen zijn populieren, wilgen, berken, iepen, elzen, beuken, naaldbomen en paardenkastanjes. De kleur varieert van groen tot bruin en roodachtig, afhankelijk van de bron.


Bijen propolis

Honingbijen maken verbazingwekkende dingen in hun bijenkorven. Één daarvan is bijen Propolis. Bomen scheiden een kleverige substantie genaamd hars af wanneer ze beschadigd zijn om infecties op de wond te helpen bestrijden. Bijen verzamelen hars van deze bomen en mengen het met hun bijenspeeksel en bijenwas en veranderen het in bijen Propolis. Ze gebruiken de bijen Propolis op vele manieren in hun kasten. Bijenpropolis samen met bijen wax wordt gebruikt bij de constructie van hun bijenkorven. Het wordt gebruikt om ongewenste gaten en scheuren in de bijenkast af te dichten.

Bijen zijn uitzonderlijk schone dieren en voeren afval weg uit hun kasten. Soms komt een ongewenste bezoeker zoals een muis of hagedis in de korf en sterft. Deze wezens zijn te groot voor de bijen om uit de bijenkorf te dragen, dus in plaats daarvan omsluiten ze de indringer in bijenpropolis waardoor deze wordt gemummificeerd. Bijen propolis is van nature antiseptisch, schimmelwerend en antibacterieel. Eén van de belangrijkste dingen die het voor de bijenkorf doet is het remmen van de schimmelgroei en het voorkomen dat ziektes en parasieten de bijenkorf binnendringen.


Propolis werking

De helende en therapeutische eigenschappen van propolis worden toegeschreven aan de rijke concentratie aan bioflavonoïden. Bioflavonoïden zijn voedingsstoffen die de effectiviteit van vitamine C verbeteren. Ze worden beschouwd als essentieel voor de opbouw van het immuunsysteem om ziekten te bestrijden. In medische kringen worden ze vaak vitamine P genoemd. Klinische rapporten tonen aan dat bioflavonoïden effectief zijn bij een breed scala van aandoeningen.

Bioflavonoïden in propolis hebben een beschermend effect op virussen en maken het erg populair als virusbestrijder. Virussen zijn ingesloten in een eiwitlaag en zolang deze laag ongebroken is, zijn ze ongevaarlijk, omdat het besmettelijke materiaal erin blijft. Onderzoek heeft uitgewezen dat bioflavonoïden in propolis de eiwitlaag van het virus in stand houden door een enzym te remmen dat deze laag normaal verwijdert, waardoor het inactief blijft. Het is alsof je immuun bent voor het virus, maar alleen in aanwezigheid van de bioflavonoïden. Wetenschappers legden ook uit dat propolis de toename van het bloed van het virusbestrijdende eiwit – properdine, beïnvloedt. Indien regelmatig ingenomen, is bijenpropolis een grote hulp bij het voorkomen van verkoudheid en griep

Keelpijn

Propolis is ook zeer effectief bij het genezen van keelpijn. Meestal is er bij keelpijn een ontsteking van het slijmvlies en ervaren we symptomen als pijn en hoge koorts. Al deze symptomen worden veroorzaakt door verbindingen die prostaglandinen worden genoemd. En als we bijenpropolis nemen, blokkeren de bioflavonoïden die erin zitten de opbouw van de prostaglandinen, waardoor we immuun worden voor keelpijn. Vrij verbazingwekkend! Sommigen noemen propolis de natuurlijke ‘aspirine’. Dit komt omdat de bioflavonoïden in bijenpropolis bijna identiek werken als de aspirine. Maar met een heel belangrijk verschil: geen bijwerkingen.

Allergieën

Een andere zeer indrukwekkende werking van de bioflavonoïden in bijenpropolis is hun vermogen om de aanmaak van interferon in het lichaam te stimuleren. Onderzoekers ontdekten dat bioflavonoïden in propolis de witte bloedcellen stimuleren om interferon te produceren. Interferon is een natuurlijke eiwitstof die in staat is vele ziekten te bestrijden en ons resistent te maken tegen vele infecties en ons immuunsysteem een boost te geven.

Propolis is ook zeer effectief bij de behandeling van allergieën . Om te begrijpen hoe het werkt, moet u eerst kijken wat een allergische reactie veroorzaakt. Wanneer een allergeen zich aan de buitenkant van een cel bindt, laat het histamine en serotonine van binnenuit naar buiten lekken, wat een allergische reactie veroorzaakt. Histamine en serotonine zijn weefselhormonen die het lichaam nodig heeft, maar bij overmaat veroorzaken ze een allergische reactie. Om dat te voorkomen, moet de lekkage worden vermeden. En er werd ontdekt dat dit kan met het gebruik van de bioflavonoïden van de bijenpropolis. Ze blokkeren de zuren die de cel kunnen binnendringen en de allergie veroorzakende stoffen vrijgeven.


Propolis kopen

Bij CBD-producten hechten we veel waarde aan kwaliteitsproducten. Daarom zijn we zo gek op alles wat het Franse merk Propolia ons te bieden heeft. Prachtige, weldadige producten die onder laboratoriumomstandigheden ontwikkeld zijn. Deze producten worden telkens verbeterd. Alle gezonde kracht uit de bijenkast wordt gebundeld in een grote verscheidenheid aan pure gezonde supplementen maar ook natuurlijke verzorgings- en schoonheidsartikelen. Zo kun je bijvoorbeeld druppels kopen, propolis balsem kopen, propolis creme kopen en propolis capsules kopen etc.

Bent u op zoek naar supplementen klik dan hier. Wij verkopen ook alle verzorgingsproducten, deze vind u hier. Ook uw huisdier wordt niet vergeten, ook daar hebben wij verschillende producten voor hier


Propolis Capsules en tabletten

Bijenpropolis supplementen heb je in vele vormen, zo ook in capsules en tabletten. Zo hebben wij propolis capsules gemaakt van pure propolis extract maar ook Propolis capsules met bijenpropolis, Royal Jelly en Stuifmeel in één capsule. Wij hebben ook propolis capsules voor pijnlijke spieren en gewrichten met bijenpropolis, Chondroitine, Glucosamine, Rozebottel-extract, Paardestaart extract en Duivelsklauw-extract in één capsule. En mocht u iets zoeken om de bloedsomloop te verbeteren dan kunt u propolis tabletten met rode wijnbladeren en Ribes nigrum (oftewel zwarte bessen) proberen, deze is namelijk erg gelieft. Ook de propolis capsules voor het haar en de nagels verkopen wij regelmatig, deze bevat veelsoortige stuifmeelkorrels, poeder van bosbes, Biergist, L-Selenomethionine, Zinkcitraat, Vitamine B5, B6 en B8

Druppels Propolis

Propolis druppels of tinctuur (moedertinctuur) – is een bekend en erkend traditioneel preparaat. Het is 100% natuurlijk en bestaat uit pure bijenpropolis, opgelost in alcohol. De tinctuur is geschikt voor inwendig en uitwendig gebruik.

Wilt u liever niet op alcohol basis dan hebben wij ook een Propolis olie. Deze olie van Propolia bevat de helende en zuiverende werking van bijenpropolis, zonder alcohol of etherische oliën. Deze milde propolis olie op biologische olijfolie basis kan gebruikt worden op de huid en in de mond op de mondslijmvliezen.

Hebt u echt veel last van mond en of tandvlees ontstekingen dan kunt u ook SOS mondzorg van Propolia gebruiken. Deze propolisoplossing is geschikt voor het onderhouden van uw mond- en huidhygiëne. De oplossing heeft een zuiverend en kalmerend effect. U kunt SOS mondzorg onder andere gebruiken om uw mondholte (tandvlees en tanden) te reinigen, maar deze is ook goed voor zweertjes, sneetjes, een geïrriteerde huid of kapotte plekken.Propolis Creme, balsem en bodylotion

Een rijke herstellende crème, ideaal voor droge handen tijdens koude periodes, mensen die vaak hun handen wassen of voor mensen die veel met hun handen werken. De crème brengt vocht in de huid en verzacht de handen. De crème is een uitstekende verzorging en fijn in gebruik. De samenstelling van deze crème is van natuurlijke producten, gebaseerd op bijenwas en bevat honing en goudsbloem, wat uw handen zacht maakt en beschermt. Geschikt voor alle huidtypen.

Onze organische balsem is rijk aan propolis en actief herstellende ingrediënten. Zo bevat de balsem natuurlijke Shea boterextract, Propolisaxtract, Bijenwas, Sesam zaadolie, Propolis wax, Honing en Rozemarijn bladolie. Het is bijzonder geschikt voor gebruik op de huid en kan sporadisch of dagelijks worden gebruikt. Gemaakt met behulp van traditionele technieken , combineert deze zalf ontsmettende en herstellende eigenschappen met de karakteristieke aangename geur van bijenpropolis.

Dan hebben we nog een heerlijke bodylotion Omdat je huid zo gehydrateerd mogelijk moet zijn, hebben we deze bodylotion gemaakt met biologische actieve ingrediënten om herstellende en hydraterende huidverzorging te geven. De applicatie geeft zijn zoete en licht honingzoete geur van katoenbloemen vrij, terwijl de herstellende en voedende eigenschappen van bijenpropolis en sheaboter deze bodylotion geschikt maken voor de droogste huid.

Propolis spray

Propolis Spray met Tijm en Eucalyptus opent een verstopte neus. De neusspray zuivert en verfrist de neusholtes en verwijdert bacteriën en virussen, zodat verspreiding van de infectie wordt voorkomen. Het is daarbij zacht voor het neusslijmvlies en houdt de beschermende functie van het neusslijmvlies intact.

Propolia heeft een zuiverende formule ontwikkeld met 100% biologische plantaardige ingrediënten (tijm, eucalyptus) en Franse bijenpropolis (de natuurlijke verdediger van de bijenkorf). Bijenpropolis geeft je al zijn ongelooflijke ontsmettende, kalmerende en beschermende kracht! Het traditionele extractieproces, dat wordt gebruikt om de plantenextracten te verzamelen, zorgt ervoor dat hun effectiviteit intact blijft. Hoewel rijk aan natuurlijke actieve ingrediënten, blijft de Zuiverende Propolis Neusspray “Propolia” zacht en voorkomt het dat de slijmvliezen uitdrogen.

Propolis Poeders

Ultra Propolis poeder van Propolia: 100% zuivere en actieve bijenpropolis in poedervorm. Ook verkrijgbaar in capsules. Het is belangrijk dat we ons bezighouden met het welzijn van ons lichaam. Helemaal tijdens de winter. Propolis poeder kan hier een handje bij helpen. Het vormt een goede aanvulling op een gezonde levensstijl en een gebalanceerd voedingspatroon. Met dit Ultra Poeder van laboratoriumkwaliteit neemt u regelmatig zuivere en geconcentreerde Franse bijenpropolis, zodat u elke dag ten volle van zijn gunstige eigenschappen kunt profiteren.


Bijenpollen

Bijenpollen kopen doe je natuurlijk bij een schoon en eerlijk bedrijf. Wij verkopen propolis Bijenpollen van het merk Imkerij de werkbij van Kees en Jannitha Verrips. Imkerij de Werkbij is opgericht in 1974. Zij dragen graag bij aan een duurzame maatschappij voor kwetsbare mensen in de samenleving. Daarnaast dragen ze zorg voor de natuur, als geen ander. Vanuit de sociale achtergrond van Kees en Jannitha Verrips is de onderneming uitgegroeid naar één van de grootse imkervakhandels, en vervult daarnaast een voorbeeldfunctie voor het creëren van arbeidsplekken voor sociaal zwakkeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Imkerij de Werkbij wil graag goed zijn voor mensen én voor de natuur. Daarnaast staan ze voor het behoud van de bijen en de imkers. Imkers ondersteunen namelijk het voorbestaan van de bijen. Zonder bijen hebben we geen of slecht voedsel, zonder bijen geen toekomst. Daarom ondersteunen wij de imkers en betalen ze eerlijke prijzen voor het prachtige werk wat ze doen.

Tonic Potion

Weerstand booster Propolis Tonic Potion. Deze geconcentreerde formule van bijenpropolis ondersteunt uw afweersysteem en vermindert vermoeidheid. Het helpt uw lichaam weer in balans te brengen en zorgt voor meer uithoudingsvermogen. De potion kan puur, gemengd in een glas water of vruchtensap worden ingenomen. Het is een ideale metgezel voor elke dag, het hele jaar door.

Pastilles honing

Deze keelpastilles met honing & bijenpropolis zijn ideaal ideale hoestbonbons bij een beginnende verkoudheid, keelpijn of keelontsteking. Propolis verhoogt de weerstand en werkt ontstekingsremmend. De snoepjes helpen niet alleen om verkoudheid of keelontsteking te verdrijven, maar verzachten en genezen door de honing ook de keel, wat erg prettig is bij keelpijn.

Avond thee

Avond thee met propolis is een lekkere biologische thee die heerlijk is om ‘s avonds de drukke dag mee af te sluiten. Het helpt u ontspannen en bevordert een goede nachtrust. Ontdek de karakteristieke propopolis-smaak in deze unieke kruidenthee met de zoete aroma’s van linde en sinaasappel. Gebruik de kracht van gezuiverd propolisextract en geniet van een heerlijk kopje thee.


Kauwgom met pepermunt

Help om tandplak te neutraliseren en draag bij aan de toevoer van mineralen aan de tanden met deze lekker frisse kauwgom met pepermuntsmaak. Hij is vrij van suikers en gluten en dankzij de gezuiverde propolis zeker niet minder actief voor de adem. Geniet van de langdurige smaak en vind het plezier van natuurlijk kauwen terug!

Propolis extract

Propolis-extract is een harsachtige substantie die wordt geproduceerd door honingbijen. In feite mengen de bijen de verzamelde harsen met was, honing en enzymen. Al onze propolis producten zijn gemaakt van propolis extract, deze hebben wij in de volgende vormen:

– Gedroogd en verwerkt in Capsules;
– Vermalen tot Poeder;
– Gemaakt tot een olie;
– Verwerkt in een tinctuur;
– verwerkt in verzorgingsproducten


Propolis longen

Zoals eerder vermeld, heeft propolis een sterke ontstekingsremmende en antimicrobiële werking die kan helpen de ontsteking van de longen te verminderen en verkoudheid en keelpijn te behandelen. De “Vitale Energie Propolis” is dan een goede keuze. Deze volledig natuurlijke formule bevat honing met bijenpropolis, Royal Jelly, Papaya, Acerola en Ginseng. Bijenpropolis blijft nog steeds een ongeëvenaard natuurlijk supplement dat over de hele wereld wordt gebruikt.


Propolis bijwerkingen

U bent nieuwsgierig naar Propolis maar wellicht ook bang voor bijwerkingen of allergieën. Over het algemeen heeft propolis weinig bijwerkingen. De bijwerkingen die zich eventueel voordoen zijn vaak mild. Ongeveer 1 op de 2000 mensen ervaart echter wel bijwerkingen als misselijkheid. Ook is het mogelijk zo dat uw lichaam reageert op bijenpropolis, maar dat die klachten niet ernstig zijn en na een tijdje weer afnemen. Sommige bijwerking kunnen vervelend zijn, zoals hoofdpijn, een vreemd gevoel, een brandend gevoel in de slokdarm of iets vaker naar de WC moeten. Er zijn echter vooral gunstige bijwerkingen die zich voordoen, dit zijn bijwerkingen die je energie naar een hoger level tillen, vermoeidheid en pukkels kunnen verdwijnen.

Je kunt gemakkelijk checken of je allergisch bent voor bijenpropolis. Maak hiervoor gebruik van de moedertinctuur. Doe een paar druppels propolis tinctuur op de binnenkant van je onderarm. Als er binnen een paar uur een rode kring ontstaat rondom de plek waar je de druppels hebt laten vallen, kun je beter geen propolis gebruiken. Is dit niet het geval? Dan kun je rustig bijenpropolis gebruiken maar dan wel geleidelijk opbouwen om te zien wat dit met u doet. 

Als u allergisch bent voor bijen of bijenproducten, honing, populieren, naaldbomen, Perubalsem of aspirine, is er een kans dat u een allergische reactie krijgt bij het gebruik van propolis.


Propolis ervaringen

Wij hebben zeer goede ervaringen met bijenpropolis. De groep die propolis hebben ontdekt wordt ook steeds groter. Wij krijgen veel positieve reacties en zien de verkoop van propolis aanzienlijk stijgen. Het is een mooi product en wij hopen dat het veel mensen gaat helpen. 


Propolis Dieren

Ook uw hond, kat en andere kleine huisdieren kunnen bijenpropolis gebruiken.

Propolis zuiverende spray

Zo hebben wij een zuiverende spray speciaal voor huisdieren. Deze Propolis zuiverende spray is een uitkomst bij verwondingen van uw huisdier. De spray biedt bescherming en heeft een reinigende werking door de hoge concentratie bijenpropolis. De honing in de spray heeft een verzachtend effect. Deze spray heeft een hoge concentratie propolis met reinigende werking. Samen met de toegevoegde verzachtende honing wordt er een 100% natuurlijk beschermlaagje op de huid gevormd

Propolis Dieren Oorverzorging

Propolis Dieren Oorverzorging: Huiduitslag, jeuk, onaangename geurtjes… De hygiëne van de oren van uw huisdier is echt van dagelijks belang. Propolia® heeft voor de zorg van uw huisdier al zijn expertise ingezet en in de combinatie van propolis en calendula (goudsbloem) een natuurlijke beschermende werking gevonden.

Propolis dieren huidverzorging

Propolis dieren huidverzorging voor uw kat of hond. Heeft uw huisdier last van jeuk, huiduitslag of andere huidkwalen, dan biedt dit verzorgende poeder uitkomst. Daarnaast laat het poeder wonden drogen, zorgt het voor de vorming van een korst en geeft het een boost aan het genezingsproces.

propolis dieren balsem

Propolis balsem. Dankzij de genezende eigenschappen van bijenpropolis en honing, is deze balsem geschikt voor de verzorging van wonden op de huid of de poten van uw huisdier. De balsem voedt en hydrateert de huid, wat zorgt voor een comfortabele en soepele huid.

Organimal propolis tinctuur 10% op waterbasis

Organimal propolis tinctuur 10% op waterbasis: Ondersteunt uw huisdier bij allergieën, luchtweg problemen, huidproblemen, darmproblemen, gebrekkige weerstand en veel meer. Dit uiterst veelzijdige supplement is speciaal afgestemd uw hond of kat doordat het – in tegenstelling tot de meeste soorten bijenpropolis op basis van alcohol – is opgelost in water, wat de acceptatie enorm ten goede komt. Organimal propolistinctuur 10% op waterbasis wordt verkregen uit puur, hoogwaardig propolisextract en is 100% natuurlijk, veilig en vrij van kunstmatige en chemische toevoegingen. Ook onderscheidt Organimal Propolis zich doordat het enkel uit Europa afkomstig is.