Maitake kopen? 

Dé beste Eikhaas (Maitake) van Nederland


Van plan om Maitake te gaan kopen? Maitake is hetzelfde als het Nederlandse woord Eikhaas. Het is een superfood.

De naam komt oorspronkelijk uit het Japans. En staat voor dansende paddenstoel (mai: dansen, take: paddenstoel).

Maitake komt in verschillende kleuren voor. Zo is de paddenstoel er in het wit, maar ook in het bruin-grijs.

De naam komt voort uit de vorm en uitstraling van Eikhaas. De buitenkant overlapt elkaar als een soort van bladeren.

Dit lijken op vlinders en daar komt de naam vandaan.

Lees verder en ontdek waarom Maitake zo gezond is en waar het te koop is!

maitake eikhaas

 

Maitake kopen? Bekijk ons assortiment Eikhaas


Hieronder ziet u ons assortiment aan Maitake. De Maitake die CBD-producten.nl verkoopt, is verkrijgbaar in los poeder of in capsules. De MyComplex producten bevat zowel Reishi als Cordyceps en Maitake (Eikhaas). De losse potten bevatten 60 capsules. De pot van MyComplex heeft hetzelfde aantal, maar dan een combinatie van de drie in één capsule. Ook het poeder vermengt de de drie meest gerespecteerde paddenstoelen in één zak.

 

Wat is Maitake?


wat is maitake

Maitake, ofwel Eikhaas, is een weelderige zwam. Vaak grijsbruin van kleur. De losse delen van de zwam vormen een mooi aanzicht bij bomen. Vaak hangen ze aan eiken bomen. De Maitake komt oorspronkelijk alleen voor in Japan en Amerika. Toch kunnen ze in de Nederlandse zomers ook in de bossen worden gevonden.

De grootste Eikhazen kunnen tot wel 20 kilo groot worden. De Eikhaas opbrengt erg veel op. Daarnaast is deze erg lekker, aromatisch van smaak. Dit maakt het één van de favoriete paddenstoelen in de Japanse keuken.

Japan kweekt de paddenstoel op grote schaal. In Nederland wordt er ook Eikhaas gekweekt, maar dan op zeer kleine schaal.

De Maitake paddenstoel is al sinds jaar en dag bekend in de traditionele Japanse en Chinese geneeswijze. Niet voor niets is dit een superfood die de westerse markt aan het overheersen is.

 

Waardoor is Maitake een superfood?


maitake superfood kopen

Waarom is Maitake een superfood? Doordat de paddenstoel rijk is aan vitamines, aminozuren en mineralen is het erg goed voor ons. Daarnaast wordt Eikhaas ook gebruikt als medicijn, om het imuunsysteem te versterken. Het wordt voorgeschreven om de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Daarnaast is het ook goed voor ons cholesterolgehalte. Ook heeft Maitake een positieve werking op onze spijsvertering en stoelgang.

Moderne onderzoeken vanuit de wetenschap tonen aan dat Chinese en Japanse ouderen dit op een goede manier gebruikte. In de vroegere jaren werd het als geneesmiddel gebruikt. Verschillende onderzoeken tonen aan dat Maitake een gunstig effect kan hebben op ons immuunsysteem in iedere leeftijdscategorie.

In een recent onderzoek werd vastgesteld dat er nog een belangrijk eiwit zit verscholen in Eikhaas. Deze helpt bij het bestrijden van het virus herpes. Concluderend kunnen we dus stellen dat Eikhaas een echte superfood is. Naast dat het gezond is, is het ook nog eens lekker: niet onbelangrijk!

 

Waar kun je Eikhaas kopen?


waar maitake kopen

De Eikhaas paddenstoel is vaak te koop als supplement. Net als bij CBD-producten.nl. Verkrijgbaar in tabletten en poedervorm. Maiktake is lastig te verkrijgen in lokale winkels. Gelukkig vindt u hier het complete aanbod aan paddenstoelen.

Naast Eikhaas als supplement is er ook Maitake als verse paddenstoel te koop. Hiervoor moet je wel écht goed zoeken. Bovendien is verse Maitake erg kostbaar. Zeker in Nederland. Het wordt hier namelijk op zéér kleine schaal geproduceerd. Daarnaast kan verse Eikhaas lang niet het gehele jaar worden verkregen. Het groeit enkel in perioden gedurende het jaar.

 

Maitake gebruiken: zo doet u dat


Bent u van plan om Maitake te gaan kopen? Dan wilt u natuurlijk weten hoe Eikhaas te gebruiken. Hieronder leggen wij u duidelijk uit wat de beste manier is om Maitake te gebruiken.

De paddenstoel is er in verschillende vormen te koop. Zo kies je voor capsules of poeder. De sterke smaak van gedroogde Eikhaas wordt weggenomen door capules en poeder. Hierdoor is het voor veel mensen veel gemakkelijker te gebruiken.

Het poeder kan in allerlei gerechten worden gebruikt. Zo wordt het vaak traditioneel gebruikt in soepen, thee of sauzen. Van de gedroogde paddenstoel wordt dan poeder gemaakt. Dit is eenvoudig samen te voegen met andere groenten. Zo komt u uiteindelijk tot een heerlijke smoothie vol proteïne en vitamine.

Daarnaast kan Eikhaas ook in shakes worden gebruikt. De shake krijgt nét dat beetje extra waar u naar op zoek bent. Zo geniet u in ieder jaargetijde van een lekkere smoothie.

De échte liefhebber van Eikhaas kan het ook gebruiken in bijvoorbeeld het avondeten. Let hier wel mee op, want het geeft wel smaak met zich mee. Test dit eerst voordat u het in het avondeten doet. De smaak verschilt per persoon en is dus voor iedereen anders. Leuke gerechten om te maken zijn bijvoorbeeld een ovenschotel of quiche.

 

 

Veelgestelde vragen


  • Wat is maitake?

Maitake is een paddenstoel soort. Het behoort tot de superfood. Lees op deze pagina alles over deze superfood, wat het voor je doet én waar het te koop is!

  • Hoe eikhaas gebruiken?

Eikhaas kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Denk aan het mengen van de gedroogde, of poederversie, door warme gerechten of smoothies.

  • Waar zijn ze te koop of te bestellen?

Eikhaas is in veel online winkels te bestellen. Wij zorgen ervoor dat u de beste prijs én kwaliteit krijgt. Bekijk deze pagina voor ons assortiment.