Colloïdaal zilver

Alles over colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver: Als je nog nooit van colloïdaal zilver hebt gehoord, zul je dat snel genoeg doen. Vooral als je op zoek bent naar alternatieve therapieën voor veelvoorkomende gezondheidsproblemen, zoals een sinusitis of verkoudheid.

De meeste natuurvoedingswinkels en apotheken hebben verschillende merken colloïdaal zilver op voorraad. Natuurlijk kunt u op internet een enorme hoeveelheid informatie vinden over de voordelen van colloïdaal zilver. Helaas is de beschikbare informatie verwarrend, aangezien veel bronnen tegenstrijdige meningen hebben.

Aan de ene kant kom je duizenden persoonlijke getuigenissen tegen over colloïdaal zilver dat mensen helpt met praktisch elke ziekte waarover je hebt gehoord. U zult ook enkele bekende gezondheidssites tegenkomen die consumenten waarschuwen voor veiligheidsproblemen.

Meestal citeren deze bronnen een verklaring van de Amerikaanse Food and Drug Administration uit 1999. Daarin staat dat er geen wetenschappelijk bewijs is om het gebruik van colloïdaal zilver te ondersteunen.

Dit soort informatie kan zelfs de meest onderlegde liefhebber van natuurlijke gezondheid in de war brengen. Daarom wil ik een helpende hand bieden en wat op feiten gebaseerde informatie verstrekken. Om u te helpen een weloverwogen keuze te maken over het gebruik en de voordelen van colloïdaal zilver.


Wat is colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver is een oplossing van water met nanometergrote deeltjes gesuspendeerd zilver. Het totale zilvergehalte wordt uitgedrukt in milligram zilver per liter water, of mg/L. Wat numeriek hetzelfde is als delen per miljoen (ppm).

Zilver wordt al minstens zesduizend jaar gebruikt om microbiële infecties te voorkomen. Het heeft bewezen effectief te zijn tegen bijna alle geteste organismen en het heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van radiologie en het verbeteren van wondgenezing. Volgens onderzoek van het University of Cincinnati College of Medicine.

Vóór de uitvinding van de koelkast was het gebruikelijk om een ​​zilveren munt als conserveringsmiddel in een bakje melk te laten vallen. Dit omdat bekend was dat zilver de groei van algen, bacteriën en andere ongewenste organismen verhinderde.

Zilver dateert uit de oudheid en was ook een populaire remedie om de verspreiding van ziekten te stoppen. Het gebruik ervan als natuurlijk antibioticum ging door tot in de jaren veertig van de vorige eeuw, toen moderne antibiotica arriveerden.

Tegenwoordig hoeven mensen natuurlijk geen zilveren munten in hun water te laten vallen om de voordelen van colloïdaal zilver te ervaren. Het enige wat je hoeft te doen is voorzichtig een paar druppels te nemen uit een flesje dat je in de winkel koopt.

Volgens een rapport geschreven door Richard Davies en Samuel Etris van het Silver Institute in 1996, zijn er drie primaire manieren waarop colloïdaal zilver zogenaamd kan helpen het lichaam te genezen:

  1. Katalytische oxidatie:  Zilver houdt van nature zuurstofmoleculen vast, die gemakkelijk reageren met de sulfhydrylgroepen (H) die bacteriën en virussen omringen. Dit helpt op zijn beurt het levensbehoudende cellulaire proces dat bekend staat als cellulaire ademhaling te blokkeren, wat de reeks metabolische reacties en processen is die plaatsvinden in de cellen van organismen om biochemische energie van voedingsstoffen om te zetten in adenosinetrifosfaat (ATP) , en laat dan afvalstoffen vrij.
  2. Reactie met bacteriële celmembranen:  zilverionen kunnen zich rechtstreeks aan celmembranen van bacteriën hechten en hetzelfde ademhalingsblokkerende effect produceren.
  3. Binding met DNA:  Aangetoond dat het letterlijk het DNA van bacteriën binnendringt, is tot 12 procent van het zilver gedetecteerd in  Pseudomonas aeruginosa. Volgens een bron : “Hoewel het onduidelijk blijft hoe het zilver precies aan het DNA bindt zonder de waterstofbruggen die het rooster bij elkaar houden te vernietigen, voorkomt het niettemin dat het DNA zich  afwikkelt , een essentiële stap voor cellulaire replicatie.”

Er zijn in principe drie soorten producten die op de markt worden gebracht als “colloïdaal zilver”, en deze kunnen worden gecategoriseerd als:

1. Ionisch zilver

Ionische zilveroplossingen zijn producten waarvan het zilvergehalte voornamelijk uit zilverionen bestaat. Hoewel ionisch zilver vaak op de markt wordt gebracht als colloïdaal zilver, is het geen echt colloïdaal zilver .

Omdat het het minst duur is om te produceren, is ionisch zilver het meest populaire product in deze categorie.

Het probleem? Het levert gewoon niet dezelfde voordelen op als echt colloïdaal zilver.

2. Zilverproteïne

Om grote zilverdeeltjes in suspensie te houden, voegen producten op basis van zilvereiwitten gelatine toe . Zilverproteïne is het op een na meest populaire type colloïdaal zilverproduct op de markt en kan eenvoudig worden gemaakt door water toe te voegen aan zilverproteïnepoeder.

Nogmaals, het wordt ook vaak op de markt gebracht en geëtiketteerd als colloïdaal zilver, maar moet niet worden verward met het echte werk. Zilverproteïne is minder effectief voor menselijk gebruik en u zult niet de echte voordelen van colloïdaal zilver ervaren.

3. Echt colloïdaal zilver

Ten slotte bevatten echte zilvercolloïden geen eiwitten of andere toevoegingen, aangezien het overgrote deel van het zilvergehalte bestaat uit zilverdeeltjes ter grootte van een nanometer. Dit is de meest effectieve vorm van colloïdaal zilver.


Is Colloïdaal zilver veilig?

Er is veel discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s van colloïdaal zilver. Is het veilig om supplementen of producten van colloïdaal zilver te gebruiken?

Volgens een recensie gepubliceerd in Environmental Health Perspectives is dit een controversieel onderwerp dat aan beide kanten kanshebbers heeft. In de review staat : “Ondanks het wijdverbreide gebruik, blijft nanozilver een vrij slecht begrepen materiaal voor zowel regelgevers als wetenschappers. Consensus blijft ongrijpbaar over onderwerpen die even essentieel zijn als hoe het zich gedraagt ​​in het menselijk lichaam en de omgeving. De mate waarin het gebruik ervan kan bijdragen aan bacteriële resistentie.”

Natuurlijk zijn er twee tegengestelde argumenten in dit debat. De zogenaamde “waakhondgroepen” die de verwarring rond de bijwerkingen en veiligheid van colloïdaal zilver aangrijpen en pleitbezorgers, zoals de Silver Nanotechnology Working Group. Die het nut en de veiligheid verkondigen, opmerkend dat de meeste toepassingen extreem kleine hoeveelheden zilver in hun formules gebruiken.

Wat het onderzoek aangeeft, is dat misbruik van colloïdaal zilver, of het kiezen van goedkope producten van lage kwaliteit die geen echt colloïdaal zilver zijn, nadelige bijwerkingen kan veroorzaken. U bent bijvoorbeeld mogelijk waarschuwingen tegengekomen over het veroorzaken van een onomkeerbare aandoening die argyria wordt genoemd. Waarbij mensen blauw worden.

Dit wordt meestal veroorzaakt door goedkopere producten die ten onrechte op de markt worden gebracht als colloïdaal zilver. Producten zoals ionisch zilver of zilverproteïne, wat een groot probleem werd in Finland .

Hoewel het National Center for Complimentary and Integrative Health meldt. Dat colloïdaal zilver een slechte opname van sommige geneesmiddelen kan veroorzaken. Waaronder antibiotica en thyroxine (Dat wordt gebruikt om schildklierdeficiëntie te behandelen) Is er beperkt onderzoek dat aantoont dat deze bijwerkingen van colloïdaal zilver bestaan.

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van colloïdaal zilver voor de behandeling van chronische rhinosinusitis niet alleen effectief is, maar ook veilig bij gebruik als sinusspoeling gedurende 10 dagen. Onderzoekers ontdekten dat spoelingen met colloïdaal zilver een goed veiligheidsprofiel vertoonden zonder grote bijwerkingen.

Uit een laboratoriumstudie gepubliceerd in Particle and Fiber Toxicology bleek dat wanneer de menselijke long wordt blootgesteld aan zilveren nanodeeltjes, dit geen nadelige effecten veroorzaakt. Longcellen waren alleen gevoelig voor hoge zilverionconcentraties.

Een onderzoek uit 2016, uitgevoerd aan de Universiteit van Michigan, toonde aan dat wanneer orale doses zilveren nanodeeltjes gedurende 28 dagen werden toegediend, dit de structuur of diversiteit van het darmmicrobioom van dieren niet veranderde . Dit in tegenstelling tot de schadelijke effecten van breedspectrumantibiotica.

Veel voorstanders wijzen op deze studie wanneer ze het heilzame gebruik van colloïdaal zilver voor huisdieren suggereren.

In een samenvatting van de literatuur gepubliceerd in Frontiers in Microbiology. Concludeerden onderzoekers dat hoewel er enige zorgen en controverses zijn met betrekking tot het veilige gebruik van nano zilver bij de behandeling van menselijke ziekten en gezondheidszorg. Het onderzoek dat is gedaan suggereert dat het kan worden ontwikkeld om  de antimicrobiële werkzaamheid, stabiliteit, specificiteit, bioveiligheid en biocompatibiliteit voor verhoogde therapeutische voordelen en verminderde potentiële bijwerkingen.”

Uit het huidige onderzoek ben ik van mening dat colloïdaal zilver mogelijk werkt als een potentieel antimicrobieel middel, maar dat het op de juiste manier moet worden gebruikt. Alleen echt colloïdaal zilver mag worden gebruikt, en studies tonen aan dat kortdurend gebruik geen nadelige bijwerkingen veroorzaakt.


Colloïdaal zilver kopen

Wij hebben flesje van 15 ml tot 1 liter. Bij ons heet het nano zilver maar dat is hetzelfde als colloïdaal zilver. Wij zijn verplicht om erbij te vermelden dat het alleen voor uitwendig gebruik is. 


Gebruik en voordelen

Door een direct effect te hebben op de cellulaire ademhaling. Komt colloïdaal zilver het lichaam op tal van manieren ten goede. Waaronder tal van medische toepassingen.

1. Antibacterieel en antimicrobieel

Ten eerste is het vermogen van colloïdaal zilver om antibioticaresistente superbacteriën te bestrijden indrukwekkend. Terwijl hij in de jaren 1980 werkzaam was aan de UCLA Medical School, documenteerde Dr. Larry C. Ford meer dan 650 verschillende ziekteverwekkende ziekteverwekkers die binnen enkele minuten werden vernietigd bij blootstelling aan kleine hoeveelheden zilver.

Colloïdaal zilver creëert. In tegenstelling tot zijn moderne antibiotische tegenhanger, eenvoudigweg geen weerstand of immuniteit in de organismen die erdoor worden gedood. Dit punt kan niet genoeg worden benadrukt. Vooral in het licht van de rapporten van de Centers for Disease Control and Prevention dat jaarlijks. Meer dan 2,8 miljoen mensen in de VS ziek worden. Als gevolg van antibioticaresistente infecties en dat meer dan 35.000 mensen sterven aan deze infecties.

Bovendien ondersteunde een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine ionisch colloïdaal zilver als een breedspectrum antimicrobieel middel. Zowel tegen aerobe als anaerobe bacteriën maar de activiteit ervan was niet zo uitgesproken als tegen schimmels.

2. Wondverzorging/huidgezondheid

Robert O. Becker, MD, zegt dat colloïdaal zilver genezing in de huid en andere zachte weefsels stimuleert. In een onderzoeksartikel geproduceerd door Pharmacognosy Communications in 2012. Werd specifiek aanbevolen om bepaalde colloïdaal zilverpreparaten te overwegen voor plaatselijk gebruik om brandwonden, spruw, parodontitis en andere aandoeningen te behandelen.

U kunt bijvoorbeeld ringworm ( Tinea-capitis ) thuis behandelen met colloïdaal zilver, omdat het een krachtig antischimmelmiddel is. Veroorzaakt door een schimmel die op de bovenste laag van de huid leeft, presenteert ringworm zich als ronde, schilferige plekken.

Het is besmettelijk en wordt verspreid door contact met de huid en besmette materialen, zoals kleding.

Colloïdaal zilver is ook gunstig voor veel huidaandoeningen, waaronder psoriasis en eczeem. Het is rustgevend voor schaafwonden en helpt zelfs bij het herstellen van weefselschade door brandwonden.

In feite werd een nanogel op basis van colloïdaal zilver met succes gebruikt als verband voor oppervlakkige kogelwonden in een studie van Journal of Family Medicine and Primary Care . Dergelijke gelverbanden op basis van zilveren nanodeeltjes voor wonden of zelfs chronische wonden komen steeds vaker voor.

Topisch zilver werd van oudsher gebruikt bij brandwonden. Maar het gebruik stopte na de komst van antibiotica, tot de jaren zestig toen het weer populair werd. De combinatie van zilvernitraat en natriumsulfadiazine om SSD-crème te maken, hielp bij veel patiënten tot herstel van brandwonden.

Het aanbrengen van een zilveren coating op gespecialiseerd schuim, als onderdeel van een wondvacuümsysteem, zorgt in vitro voor antibacteriële activiteit. Volgens onderzoek kan deze technologie helpen bij het voorbereiden van geïnfecteerde chronische veneuze stasiswonden voor huidtransplantatie. Wat uiteindelijk leidt tot een betere genezing.

3. Roze oog-/oorinfecties

Hoewel er meer onderzoek nodig is om het volledige potentieel ervan te begrijpen. Kunnen de antivirale en antibacteriële eigenschappen van colloïdaal zilver het mogelijk maken om enkele veelvoorkomende infecties te bestrijden.

Roze oog is een ontstoken slijmvlies dat de oogbol en ooglidvoering bedekt en wordt voornamelijk veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie. Colloïdaal zilver kan worden gebruikt voor snelle actie tegen dit irriterende en zeer besmettelijke virus en deze bacterie onder toezicht van uw arts.

Wanneer ze op het geïnfecteerde oog worden aangebracht, worden de kleine zilveren colloïden gebruikt om de geïnfecteerde cellen op te pakken door ze elektromagnetisch aan te trekken en ze in de bloedbaan te sturen om te worden geëlimineerd.

Onze moderne antibiotica op recept zijn ontworpen om tegen specifieke klassen bacteriën te werken. Maar oorinfecties kunnen worden veroorzaakt door meerdere klassen bacteriën of kunnen zelfs door schimmels worden veroorzaakt. In dit geval zal het antibioticum op recept nutteloos zijn, terwijl colloïdaal zilver effectief is, ongeacht de oorzaak van uw infectie.

Nogmaals, er is meer onderzoek nodig om de mechanismen en veiligheid van colloïdaal zilver voor roze ogen, oorinfecties en andere bacteriële of virale problemen volledig te begrijpen, Maar we weten wel dat het een krachtig antimicrobieel middel is dat veel mensen heeft geholpen deze aandoeningen te behandelen.

4. Antiviraal

De voordelen van colloïdaal zilver kunnen worden ervaren als een antiviraal middel tegen hiv/aids, longontsteking, herpes, gordelroos en wratten. Colloïdaal zilver verstikt het virus en kan zelfs de activiteit van het hiv-virus bij aidspatiënten verminderen.

Er zijn ook talloze anekdotische verslagen over de werkzaamheid van colloïdaal zilver tegen het hepatitis C-virus.

Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Nanomedicine , “zijn zilveren nanodeeltjes in staat om virale besmettelijkheid te verminderen, waarschijnlijk door de interactie van het virus in de cel te blokkeren.”

Dit kan afhangen van de grootte en het zeta-potentieel van de zilveren nanodeeltjes, aangezien kleinere deeltjes de besmettelijkheid van de geanalyseerde virussen konden remmen.

5. Ontstekingsremmend

Colloïdaal zilver is ook een fantastische ontstekingsremmer. Voorbeeld: onderzoekers van de National Institutes of Health (NIH) bestudeerden de effecten van ontsteking na behandeling met colloïdaal zilver. Ze ontdekten dat de ontstoken huid van met zilver behandelde varkens na 72 uur een bijna normale huid ervoer. Terwijl andere behandeling groepen die niet met zilver werden behandeld, bleven ontstoken.

Onderzoek begint weer te geven wat veel mensen al jaren anekdotisch weten – dat colloïdaal zilver zwelling kan verminderen, genezing kan versnellen en celherstel kan stimuleren. Meer studies op mensen zijn nodig om het ware potentieel van colloïdaal zilver voor ontstekingen te begrijpen, maar wat we al hebben gezien, is veelbelovend.

6. Sinusitis

Op grote schaal gebruikt om bijholteontstekingen onder controle te houden. kan colloïdaal zilver mensen ten goede komen wanneer het als neusspray wordt gebruikt. Volgens een studie gepubliceerd in het International Forum for Allergy and Rhinology in 2014.

Een studie uit 2018, gepubliceerd in Frontiers in Microbiology. Toonde aan dat colloïdaal zilveren neusspoelingen, bij tweemaal daags gebruik gedurende 10 dagen, veilig en effectief zijn voor patiënten met chronische sinusitis.

Tweeëntwintig patiënten voltooiden het onderzoek en kregen ofwel tweemaal daags orale antibiotica met zoutoplossing of tweemaal daags colloïdaal zilveren neusspoelingen. De resultaten geven aan dat beide vormen van behandeling vergelijkbare verbeteringen in sinusitissymptomen vertoonden. En Het gebruik van colloïdaal zilver op deze manier gedurende tien dagen werd als veilig beschouwd.

U kunt een neusspray van puur colloïdaal zilver van hoge kwaliteit kopen of een paar druppels vloeibaar colloïdaal zilver toevoegen aan een “netipot

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat recent onderzoek aangeeft dat verborgen infecties door ziekteverwekkers een oorzaak kunnen zijn van luchtwegontsteking geassocieerd met veelvoorkomende allergieën en astma. Colloïdaal zilver vernietigt  Pseudomonas aeruginosa- infecties. Wat de reden kan zijn waarom mensen met een luchtallergie vaak zo’n dramatische verlichting vinden van colloïdaal zilver.

7. Verkoudheid/griep

Sommigen beweren dat colloïdaal zilver alle soorten griep helpt voorkomen , inclusief Mexicaanse griep, evenals verkoudheid.

Er zijn maar weinig onderzoeken gedaan om dit klinisch te testen. In 2011 nam de NIH 100 kinderen onder de 12 jaar die leden aan verkoudheid en verstopte neus. Deze verdeelde ze in twee groepen. De eerste groep werd behandeld met een oplossing van colloïdaal zilver en beta-glucaan , en de tweede groep met een zoutoplossing. Hoewel beide groepen baat hadden bij de behandeling, herstelde 90 procent van de mensen in de colloïdaal zilvergroep volledig .

Een studie gepubliceerd in het Journal of Virological Methods toonde aan dat zilveren nanodeeltjes anti-H1N1 influenza A-virusactiviteiten hebben. Vooral tijdens de vroege verspreidingsfase van het virus.

8. Longontsteking

Onze moderne medicijnen zijn beperkt in hun werkzaamheid als het gaat om het bestrijden van symptomen van bronchitis of longontsteking. Meestal worden antibiotica toegediend als eerste verdedigingslinie, maar als de longontsteking viraal is, zullen antibiotica helemaal niet helpen.

De unieke eigenschap van colloïdaal zilver is dat het kan helpen. Ongeacht de ziekteverwekker, aangezien uit onderzoek blijkt dat het antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft.

Colloïdaal zilver is een opmerkelijk product om bronchitis en longontsteking te helpen bestrijden bij inwendig gebruik. Maar een nog effectievere manier om het te gebruiken? Adem het gewoon in je longen.

Op deze manier komt het zilver rechtstreeks in contact met de ziektekiemen in de longen die bronchitis of longontsteking veroorzaken. Het is in principe hetzelfde als het gebruik van ademhalingsondersteuning. Het werkt snel en het is binnen een paar dagen verholpen.

De meest effectieve methode om het colloïdaal zilver in de longen te krijgen, is het gebruik van een vernevelaar. Gebruik over het algemeen ongeveer drie keer per dag een theelepel gedurende 10 tot 15 minuten.