Testa Omega-3 Algenolie DHA + EPA


Testa Omega-3 Algenolie DHA + EPA koop je natuurlijk bij CBD-producten, je vind ze hier


Waarom hebben we (meer) Omega-3 nodig?

In Omega-3 zitten vetzuren die actief zijn in alle lichaamscellen en lichaamsweefsels. Ze helpen het lichaam optimaal te functioneren. Om deze vetzuren binnen te krijgen, zijn we afhankelijk van onze voeding. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 9 op de 10 mensen een tekort hebben aan Omega-3. Bij 45% van de bevolking is er zelfs sprake van een ernstig tekort aan Omega-3.


Omega-3: je kent het vast van naam

Omega-3 is hip. In de supermarkt en bij de drogisterij kun je kiezen uit verschillende merken capsules met Omega-3. Voor een paar euro koop je een potje waarmee je maandenlang vooruit kunt. Op de verpakking wordt je van alles beloofd als je trouw elke dag een of meerdere capsules slikt. De capsules zouden allerlei voordelen hebben: van een beter geheugen en een beter humeur tot verbetering van de cognitieve ontwikkeling bij ongeboren en zogende kinderen.

We geven je in dit artikel graag een eerlijk antwoord op vragen als: wat is Omega-3? Wat zijn de voordelen ervan? In welke voedingsmiddelen zit Omega-3? Krijg ik er genoeg van binnen?


Wat is Omega-3?

Omega-3 bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren die voor ons lichaam essentieel zijn. Deze stoffen hebben diverse positieve uitwerkingen op het lichaam.


Wat zijn de voordelen van Omega-3?

Door de populariteit van Omega-3 is er een hoop informatie te vinden over de positieve uitwerkingen die DHA en EPA op je lichaam zouden hebben. De vetzuren EPA en DHA zijn in alle lichaamscellen en -weefsels actief en dragen bij aan het optimaal functioneren van het lichaam.

Er zijn veel gezondheidsclaims die de positieve uitwerking van Omega-3 benadrukken. Veel van deze uitingen zijn echter niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wij beschrijven daarom enkel de positieve uitwerkingen van Omega-3 die wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de vetzuren EPA en DHA een positieve uitwerking hebben op veel verschillende delen van ons lichaam en op onze lichaamsfuncties. Zo hebben we deze zuren nodig voor een normale werking van ons hart en onze hersenen. Ook het zenuwstelsel heeft baat bij DHA, evenals je ogen. Verder heeft het vetzuur een positieve invloed op de instandhouding van een normale bloeddruk.


Essentiële vetzuren

Hierboven benoemden we de voordelen die Omega-3 biedt. De vetten in Omega-3 die deze positieve uitwerking op je lichaam hebben, zijn echter essentiële vetzuren. Dit betekent dat je lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken.


In welke voedingsmiddelen zit Omega-3?

Om toch voldoende van deze belangrijke Omega-3-vetzuren binnen te krijgen, zul je deze dus in de vorm van voeding tot je moeten nemen. De vetzuren zitten in verschillende natuurlijke voedingsproducten, zoals:

  • Lijnzaad(olie)
  • Hennepzaad(olie)
  • Chiazaad
  • Koolzaadolie
  • Verschillende groentes, bijvoorbeeld postelein en waterkers
  • Vette vis, bijvoorbeeld haring, tonijn, makreel, sardines, paling, makreel

Krijg ik genoeg Omega-3 binnen?

Over de vraag of je meer Omega-3 nodig hebt, kunnen we erg kort zijn: de kans is 1 op 10 dat je op dit moment genoeg Omega-3 binnenkrijgt. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat maar liefst 90% van de bevolking een tekort heeft aan Omega-3. Van deze 90% is er bij de helft zelfs sprake van een ernstig Omega-3-tekort.


Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Omega-3

De belangrijke vetzuren in Omega-3 zijn essentiële vetzuren, en we zullen deze vetzuren dus binnen moeten krijgen door onze voeding af te stemmen op de Omega-3-behoefte van ons lichaam.

Op de vraag hoeveel Omega-3-vetzuren je per dag moet binnenkrijgen, wordt door verschillende gezondheidsorganisaties antwoord gegeven. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid DHA en EPA die zij aanbevelen, varieert van zo’n 200 tot 500 mg per dag voor een gezonde volwassene. Het Voedingscentrum raadt volwassenen bijvoorbeeld aan per dag 200 mg Omega-3-vetzuren tot zich te nemen. Ons standaard voedingspatroon blijkt ons echter vaak niet van deze hoeveelheid Omega-3 te kunnen voorzien.

Wil je via je voeding zo veel mogelijk in de buurt komen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan DHA en EPA, dan kun je volgens het Voedingscentrum het best elke week een portie (vette) vis eten. De World Gastroenterology Organisation raadt zelfs 3 tot 5 porties vis per week aan om voldoende DHA en EPA binnen te krijgen.

Voor velen van ons is vis echter geen wekelijks terugkerend voedingsmiddel in het voedingspatroon, anders kampte niet 90% van de bevolking met een tekort aan Omega-3. Om dit tekort te kunnen aanvullen, grijpen veel mensen naar de voedingssupplementen. Dit verklaart de populariteit van visoliecapsules, de bekendste Omega-3-voedingssupplementen op de markt.


Visolie als ‘gemakkelijke’ oplossing

Visolie is verkrijgbaar in capsules en bevat veel DHA en EPA. De populariteit van visoliecapsules blijkt uit het feit dat deze capsules op vrijwel iedere straathoek te verkrijgen zijn. De olie in deze capsules wordt, zoals de naam al zegt, gewonnen uit vis.


Duurzaam alternatief voor visoliecapsules

De enige reden dat vissen Omega-3 bevatten, is dat vissen algen eten. De goede vetzuren die wij nodig hebben, zitten dus van oorsprong in algen, en niet in vissen.
Dus waarom zouden we visoliecapsules slikken? We kunnen heel eenvoudig deze extra stap uit onze Omega-3-voedselketen halen en de vetzuren direct uit algen winnen, in plaats van uit vissen.


Algenoliecapsules hebben de volgende voordelen ten opzichte van visoliecapsules:

– Duurzame keuze: je draagt niet bij aan overbevissing en onnodige bijvangst;
– 100% plantaardige capsules , dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;
– Waar visolie gereinigd moet worden van schadelijke stoffen, is algenolie is van zichzelf zuiver.

Kies je voor algenoliecapsules , dan kies je dus niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor een gezonde visstand en een gezond milieu.


Merk met een missie

Alle bomen en planten op aarde produceren één derde van alle benodigde zuurstof. De rest komt van onze oceanen. Belangrijk dus, om zuinig op die oceanen te zijn. Dat zijn we op dit moment niet. De wereldwijde visvangst speelt daar een grote rol in. Er wordt véél gevist. En hoe meer vissen er gevangen worden, hoe meer de ecosystemen in zee ontregeld raken.


Wat de vissen kunnen

Maar liefst 25% van de wereldwijde visvangst wordt gebruikt voor de productie van Omega-3. En dat is helemaal niet nodig. Vissen maken, net als wij, hun Omega-3 namelijk niet zelf aan. Zij halen het uit algen. En wat de vissen kunnen…


Dat kunnen wij ook

Testa haalt Omega-3, net als de vissen, uit algen. Dat doen we op land in grote bassins. Zo hebben we altijd beschikking over schoon water en kunnen we alle onderdelen van het proces optimaal controleren. Het resultaat is een 100% plantaardig en loepzuiver Omega-3 supplement. Want geen vis betekent ook geen schadelijke stoffen zoals zware metalen, pcb’s en dioxines. En wel al het waardevols dat zuivere Omega-3 je hersenen, ogen en hart te bieden heeft. Dat maakt Omega-3 van Testa niet alleen beter voor de oceanen. Maar ook beter voor jou.


“Onbegrijpelijk dat we allemaal visolie slikken, terwijl er een beter alternatief is”

Het verhaal van Testa begint met een gesprek over babyvoeding. Melkpoederproducenten halen hun Omega-3 steeds vaker uit plantaardige microalgen in plaats van uit veelal vervuilde visolie. Als Guido, zelf werkzaam in de wereld van functionele ingrediënten, dit hoort besluit hij zich te verdiepen in algenteelt. Hij komt erachter dat microalgen niet alleen krachtpatsers zijn op het gebied van voedingsstoffen, maar ook relatief makkelijk te kweken. Ook hoort en leest hij over het negatieve effect van de visolie industrie op onze oceanen. Hij is verbaasd. Hoe kan het dat er zoveel visolie geconsumeerd wordt, terwijl er duidelijk een beter en visvrij alternatief beschikbaar is? Met een brandende ambitie en een rugzak aan kennis klopt hij bij Martin aan.


“Omega-3 is gezond. Nu nog een gezonde Omega-3 sector”

Martin werkt op dat moment al jaren als ondernemer in de voedingssupplementenindustrie. En met succes. Maar de duurzame levensstijl van zijn vrouw Ines zet hem aan het denken over de sector waarin hij werkt. Natuurlijk, voedingssupplementen moeten gezond zijn voor degene die ze slikt. Maar zouden ze niet ook gezond moeten zijn voor de hele wereld?


“Met Testa kunnen we het verschil maken”

Martin en Guido vinden elkaar in hun gezamenlijke missie. In 2014 starten ze Testa, hét plantaardige alternatief voor traditionele Omega-3 supplementen uit visolie. Een no-brainer wat hun betreft. Met Testa willen zij het verschil maken en de Omega-3 sector veranderen. Simpelweg door het jou makkelijker te maken om beter te kiezen. Want zeg nou zelf, waarom zou je nog visolie slikken als er een beter alternatief bestaat?


Geef een reactie